Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over solliciteren, je dienstverband, de taal, verzekeringen en andere zaken. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier en je krijgt snel antwoord!

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Oostenrijk.

Via Nederland ben je verzekerd voor je ziektekosten. Ga je echter de berg op en gebeurt daar iets, dan weet je met de juiste verzekering zeker dat alle schade wordt gedekt.

Wij regelen bijna alles voor je. Het enige wat je zelf doet, is contact opnemen met het bedrijf waar je gaat werken voor eventuele vragen over je onderkomen. Moet je eigen handdoeken meenemen? Woon je met meerdere personen? Doordat jij dit direct met hen afstemt, is de kans op miscommunicatie het kleinst.

Het salaris wordt maandelijks aan je overgemaakt op je Nederlandse bankrekening. Hier ontvang je ook een loonstrook van.

Je komt bij een van onze twee gerenommeerde en NEN-4400-1 gecertificeerde payrollbedrijven in Nederland in dienst en wordt gedetacheerd naar Oostenrijk. Je blijft in Nederland sociaal verzekerd (WW, AOW etc.) en je houdt gewoon je Nederlandse ziektekostenverzekering aan.

Jongeren van 18 jaar en ouder zijn welkom om te reageren op onze vacatures en te komen werken in Oostenrijk.

In je arbeidsovereenkomst staat precies wat je moet doen bij ziekte. Natuurlijk meld je je ziekte bij het bedrijf waar je werkt, maar je moet ook ons even informeren. Deze ziekmelding is belangrijk en kan niet achteraf!

Het is niet verplicht, maar je kans op een baan wordt natuurlijk wel groter als je laat zien dat je de taal machtig bent. Een Duits cv of video cv is dus zeker een pré.

De heen- en terugreis, werkkleding en reisverzekering met wintersportdekking regel je zelf. Als er voor een bedrijf extra dingen nodig zijn, ontvang je hier natuurlijk bericht over.

De meeste ondernemers in Oostenrijk gaan vaak pas echt kijken naar kandidaten vanaf september. je krijgt binnen een week te horen of ze je een geschikte kandidaat vinden en je uitgenodigd wordt voor een gesprek. In oktober zijn er sollicitatierondes in Nederland.