Werken als skileraar?

Van je hobby je werk maken? Ben jij gek op wintersport, wil je nog beter worden en deze passie delen? Dan is een tijdje in Oostenrijk werken echt iets voor jou! Samen 3 partners biedt Werken in Oostenrijk je een opleidingstraject aan, zodat jij komende winter met je favoriete sport bezig kunt zijn en er nog voor betaald krijgt ook. Klinkt ideaal toch? Skifanaten en snowboardverslaafden die in zijn voor een uitdaging kijk hieronder voor de 3 partijen waar wij mee samenwerken en er zo zeker van zijn dat je een goede opleiding krijgt.

Snowlife

Bij Snowlife werken ervaren skileraren die jou graag helpen met een goede voorbereiding op de beste tijd van je leven! Wij zijn er voor je vóór, tijdens en na de opleiding. Je volgt bij ons het internationaal erkende Anwärter diploma en je krijgt les van hoog gediplomeerde trainers.

Je avontuur begint met een uitgebreide voorbereidingsdag in Nederland(de introdag). Daarbij geven we uitleg over de opleiding en het werken in een skischool. Je krijgt een opfrissingsles in Duits en een 2-uur durende skitraining, zodat je ook de examenonderdelen al leert kennen. Met deze dag moet je een goed beeld hebben van wat je kunt verwachten in Oostenrijk.

Wat hoort er nu bij de opleiding:

 • Minimale leeftijd: 16 jaar
 • Maximale leeftijd: geen limiet
 • Duur: 11 dagen voor skileraren óf 10 dagen voor snowboardleraren
 • Duur: 16 dagen voor ski- én snowboardleraar(Duaal)
 • Diploma: erkende opleiding Anwärter en mogelijkheden tot vervolgopleidingen

Bij Snowlife heb je de keuze uit drie pakketten:

Basic Pakket:

 • Introductie dag in Nederland
 • Anwärter opleiding
 • Overnachting obv Halfpension
 • Cursusmateriaal & Liftpas
 • Leuke job bij een skischool
 • Skilerarenhandboek met alle informatie over het lesgeven

Skileraar €1.650,- / snowboardleraar € 1.620,- / Duaal € 1.970,-

All-in Pakket:

 • Basic Pakket
 • Duitse bijles
 • Extra trainingsweekend

Skileraar€1.900,- / snowboardleraar€1.820,- / Duaal€2.220,-

Pro Pakket:

 • All-in Pakket
 • Vervolgopleiding: Landes(1)inclusief voorbereidingstraining, overnachting en liftpas

Skileraar €3.600,- / snowboardleraar €3.955,- / Duaal €3.920,- of €4.355,-

Je kunt het pakket kiezen dat het beste bij jou past. Mocht je het‘skileraren-Duits’nog niet goed onder de knie hebben en wil je er alles aan gedaan hebben om je slagingskansen te vergroten dan raadt Snowlife het meest gekozen All-in Pakket aan, mocht je al een aardig woordje Duits spreken en ben je overtuigd van je skitechniek, dan past het Basic Pakket wellicht bij jou.

Zo kun je goed voorbereid beginnen aan het avontuur van je leven! Een ervaring om nooit te vergeten! Neem voor advies of meer informatie vrijblijvend contactmet ons op via e-mail(info@snowlife.nl),telefoon(073-8795796)of whats app(06-10070830).Snowsports Nederland

Wil jij een te gek seizoen werken in de sneeuw of gewoon je Anwärter diploma halen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Snowsports Nederland biedt skileraar en/ of snowboardleraar opleidingen aan die in Oostenrijk en daarbuiten erkend worden. Als je de 10- daagse opleiding hebt gedaan kun je in heel Oostenrijk en een aantal andere landen lesgeven. Er zijn ook ‘gedeelde’ opleidingen mogelijk. Dan volg je eerst 5 dagen opleiding in Nederland en vervolgens 6 dagen in Oostenrijk om het af te ronden. Snowsports biedt niet alleen opleidingen aan in de winter, ook in de zomer kan je de opleiding volgen. Je kan kunt al starten met de opleiding vanaf 16 jaar.

De opleiding wordt gegeven door ‘Staatliche Ausbilders’. Dit zijn opleiders met het hoogst haalbare skileraar diploma. Dit zorgt ervoor dat je in heel Oostenrijk les kunt geven en dat Snowsports Nederland (in samenwerking met WerkeninOostenrijk.nl) jou baangarantie kan bieden.

Jij mag jouw voorkeur qua gebieden aangeven. Met jarenlange ervaring weet Snowsports Nederland daadwerkelijk alles van ski- en snowboardleraar worden en doet zij haar uiterste best om jou dat ook te leren.

Wat is inclusief bij de opleiding?

· Hotel in Oostenrijk o.b.v. halfpension )ontbijt+ diner)

· 10 daagse liftpas

· Opleidingskosten + administratieve kosten

· Leerboek met leerschema

· Examen voorbereiding en praktijk

· Voor skileraren baangarantie bij de leukste skischolen

· Voor snowboarders baanbemiddeling bij snowboardscholen

Waarom kiezen voor Snowsports Nederland

· Je Duits niet goed?

Wij bieden Nederlandse begeleiding en coaching tijdens jouw opleiding (opleiding ook mogelijk in de zomer)

· Geen waardeloos papiertje?

Jouw Anwärter diploma haal je bij de best aangeschreven skileraarverbanden

· Wil jij de komende jaren in geheel Oostenrijk kunnen werken?

Wij bieden ook jaren na jouw opleiding hulp bij het vinden van de leukste job in Oostenrijk

Kijk voor meer informatie opwww.snowsportsnederland.nl

Wat bieden wij nog meer?

· Gratis informatiedag

o Ideaal startpunt om aan de slag te gaan als ski- en/of snowboardleraar. Na deze dag weet jij precies welke opleiding voor jou het beste is en zijn jouw vragen beantwoord

· Training in Oostenrijk

o 2- daagse piste training met video- analyse

o Nederlandstalige trainers van Snowsports

o Vergroot jou slagingskansen

· Online taalcursus

o Met alle belangrijke vaktermen

o Oefen met praktijkvoorbeelden en video’s

· Duits werkboek

De kosten voor een opleiding beginnen vanaf €1595,-. Boek nu een van onze opleidingen en maak jou droom om elke dag als eerste verse lijnen in de sneeuw te zetten werkelijkheid! www.snowsportsnederland.nl
Snow College

Snow College organiseert in samenwerking met het Niederösterreichische Landesskilehrerverband ski- en snowboardopleidingen aan met officiële Oostenrijkse erkenning.

We vertrekken vanuit de passie voor de sport ! Onze opleiders staan te springen om je eigen niveau, je ‘shulefahren’ (= schools voorskiën/snowboarden) en je didactisch op hoger niveau te tillen.

Hiernaast staat ‘de mens’ centraal binnen ‘de leraar’ in onze opleiding. Wij dragen graag onze passie over aan jou .. , zodat ook jij, je passie kan overdragen aan je skischoolgasten…

Alle opleiders van Snow College zijn uiteraard in het bezit van het hoogste Oostenrijkse staatlerarendiploma.

Je eerste ski- of snowboard lerarendiploma is de 6-daagse Anwärter I opleiding, welke je zowel indoor als in Oostenrijk bij Snow College kan volgen vanaf het jaar waarin je 15 jaar wordt.

In combinatie met stage contract, kan je deze opleiding al volgen vanaf 395€ …..

Met dit diploma kan je als leraar aan de slag … Daarna kan je je opleidingstraject bij Snow College verderzetten met Anwärter II, Landes I & II, Alpine opleiding en freestyle opleiding !

Twijfel je ? We nodigen je graag uit voor een gratis kennismakingstraining op één van onze wekelijkse techniek trainingen op dinsdagavond of zaterdagvoormiddag te Skidôme Terneuzen.

In aanloop van elke opleiding , organiseren we tevens een introductiedag waarbij je je ideaal voorbereidt op vlak van praktijk, theorie EN Duitse taal !

In samenwerking met onze partner www.werkeninoostenrijk.nl/werken-als-skileraar bieden we je na het volgen van onze opleiding baangarantie.

Alle info over onze opleidingen en voorbereidingen, vind je terug via www.snowcollege.be/opleiding of www.snowcollege.nl/opleiding

Voor vragen kan je steeds terecht via mail info@snowcollege.be / info@snowcollege.nl of telefonisch op ons kantoor +31(0)115/64.13.07