Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over solliciteren, je dienstverband, taal etc. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het contactformulier!

Categorieën

Dienstverband
Solliciteren
Bij wie kom ik in dienst?
Je komt bij een van onze 2 gerenoveerde en NEN-4400-1 gecertificeerde payroll bedrijven (Synergie en nieuwe baan.nl) in Nederland in diensten en je word gedetacheerd naar Oostenrijk. Je blijft in Nederland sociaal verzekerd (W.W., A.O.W. etc) en je moet dus ook je Nederlandse ziektekostenverzekering aanhouden.
Hoe krijg ik mijn salaris?
Het salaris wordt maandelijks aan je overgemaakt op je Nederlandse bankrekening. Hier ontvang je ook een loonstrook van.
Wat moet ik zelf regelen?
Je moet zelf regelen: heen en terugreis, werkkleding,reisverzekering met wintersportdekking. Als er voor een bedrijf extra dingen nodig zijn ontvang je hier natuurlijk bericht over.
Hoe lang duurt het voordat ik een reactie krijg op mijn sollicitatie?
De meeste ondernemers in Oostenrijk gaan vaak pas echt aan het kijken naar de kandidaten vanaf september. je krijgt binnen een week te horen of ze je een geschikte kandidaat vinden en je uitgenodigt gaat worden voor een gesprek. In oktober zijn er sollicitatie rondes in Nederland.
Moet ik in het Duits solliciteren?
Het is niet verplicht om in het Duits te solliciteren je kans op een baan wordt natuurlijk wel groter door een Duitse c.v. of video c.v. in het Duits.

© Werken in Oostenrijk 2018