werken als skileraar

Van je hobby je werk maken? Ben jij gek op wintersport, wil je nog beter worden en deze passie delen? Dan is een tijdje in Oostenrijk werken echt iets voor jou! Samen 2 partners biedt Werken in Oostenrijk je een opleidingstraject aan, zodat jij komende winter met je favoriete sport bezig kunt zijn en er nog voor betaald krijgt ook. Klinkt ideaal toch? Skifanaten en snowboardverslaafden die in zijn voor een uitdaging kijk hieronder voor de 2 partijen waar wij mee samenwerken en er zo zeker van zijn dat je een goede opleiding krijgt.
Snowsports Nederland

Je kunt bij Snowsports Nederland skileraar en/of snowboardleraar worden. Snowsports Nederland biedt namelijk verschillende skileraar opleidingen en snowboardleraar opleidingen aan in Nederland en Oostenrijk. De opleidingen duren 10 dagen, waarna je je Anwärter diploma haalt. Hiermee kun je in heel Oostenrijk en een aantal andere landen lesgeven. Je kunt vanaf de leeftijd van 16 jaar aan de opleiding deelnemen en skileraar of snowboardleraar worden. Er zijn ook ‘gedeelde’ opleidingen mogelijk. Dan volg je eerst 5 dagen opleiding in Nederland en vervolgens voor de kerst 6 dagen in Oostenrijk.

 

De opleiding wordt gegeven door 'Staatliche Ausbilders'. Dit zijn opleiders met het hoogst haalbare skileraardiploma. Deze ‘Ausbilders’ zijn aangesloten bij zowel het Niederösterreiches Skilehrer Verband als het Tiroler Skilehrerverband (het grootste skilerarenverband in Oostenrijk). Dit zorgt ervoor dat je in heel Oostenrijk les kunt geven en Snowsports Nederland (in samenwerking met WerkeninOostenrijk.nl) baangarantie kan bieden. Hierbij mag jij jouw voorkeur qua gebieden aangeven. Met jarenlange ervaring weet Snowsports Nederland daadwerkelijk alles van skileraar worden en doet zij haar uiterste best om jou dat ook te leren. Volg tien dagen opleiding in Oostenrijk en wie weet heb jij komende winter ook het mooiste beroep van de wereld!

Snowlife

Bij Snowlife werken ervaren skileraren die jou graag helpen met een goede voorbereiding op de beste tijd van je leven!

Snowlife biedt opleidingen tot skileraar en ski- & snowboardleraar (duaal). Wij helpen je bij het kiezen van de juiste opleiding, een leuke baan en bovenal zorgen wij voor een goede voorbereiding. Tijdens een van onze introductie dagen in Nederland leggen wij uit wat je kunt verwachten van de opleiding, het beroep en de skischool. Daarna geven we een opfrissingsles Duits en een drie uur durende skitraining waarin we de examenonderdelen doornemen. Na afloop kun je nog kennismaken met reisgenoten en ervaren skileraren.

Als je extra goed voorbereidt op pad wilt gaan, kun je nog kiezen voor extra Duitse bijles en het trainingsweekend. Tijdens het trainingsweekend krijg je les van hoog opgeleide skitrainers die je alvast voorbereiden op de opleiding. Een Oostenrijkse examinator geeft aan op welke punten hij je tijdens de opleiding gaat beoordelen. Met dit trainingsweekend kun je je slagingskans aanzienlijk verhogen. 

Nadat je de internationaal erkende Anwärter opleiding in Kaprun hebt gevolgd, ga je aan de slag bij een leuke skischool in het Salzburgerland. Een ervaring om nooit te vergeten! Bekijk al onze vacatures in Oostenrijk.

© Werken in Oostenrijk 2018