Keihard werken, maar ook feesten

afbeelding Keihard werken, maar ook feesten

Keihard werken, maar ook feesten

Wendy Veenendaal werkt al sinds haar 15e in de horeca. Eerst vond ze een mooie uitdaging in Kreta en sinds 2012 is Wendy met veel plezier ’s winters aan het werk bij Oostenrijkse horecagelegenheden. Het liefst stond Wendy achter de bar: “Dat is keihard werken en ook keihard feesten”. Het grootste compliment wat je volgens Wendy van wintersporters kunt krijgen? Dat is als zij speciaal naar jouw bar terugkomen voor de gezelligheid.

Oostenrijk is meer thuis dan Nederland

Ieder seizoen leer je nieuwe mensen kennen. Als je meerdere seizoenen meedraait, leer je steeds meer mensen kennen én komen er dus ook steeds vaker oude bekenden bij jou langs. Dat maakt het iets minder lastig om vrienden en familie in Nederland achter te laten. En mis je het Nederlandse thuisfront toch? Dan houd je eenvoudig contact via sociale media, een belletje of een WhatsAppje. Omdat Wendy al vijf seizoenen heeft meegedraaid, voelt zij zich in Oostenrijk meer thuis dan in Nederland.

Een dag achter de bar

In de winter heb je dag- en avonddiensten. Als je een dagdienst heb, sta je op en ga je aan het werk. Heb je avonddienst? Dan kun je voor het werk nog even de piste op of gaan lunchen met collega’s en/of vrienden. De après-ski begint vanaf 16:00 uur. Dan barst de drukte los. De pistes lopen leeg en de kroegen vol. Je bent tot sowieso 23:00 uur aan het werk en daarna ga je nog weleens op stap met collega’s of bekenden. Naast keihard werken is er ook echt veel gezelligheid.

Praktische zaken over Werken in Oostenrijk

Afreizen naar Oostenrijk en daar een periode aan het werk gaan is best een avontuur. Reizen was Wendy al gewend. Ze had immers eerder een seizoen in Kreta gewerkt. De Oostenrijkse werkgever had de huisvesting van Wendy geregeld. Het contact tussen Wendy en Werken in Oostenrijk verliep soepel. Voor het eerste seizoen is Wendy naar een informatieavond van Werken in Oostenrijk gegaan. Daar leer je andere avonturiers kennen die ook in Oostenrijk aan de slag gaan en je ontvangt de benodigde informatie rondom praktische zaken zoals je zorgverzekering en het ontvangen van je salaris. Handig om mee te nemen naar Oostenrijk? Een dosis humor en een fijne werkinstelling! De rest is geregeld. En als je het leuk vindt kan je van tevoren een aantal ski- of snowboardlessen nemen.

Coronamaatregelen in Oostenrijk

Wendy was aan het werk toen het wintersportseizoen 2019-2020 onverwachts eerder gestopt werd door het coronavirus. Binnen een paar dagen was alles in een keer klaar. Dat vonden alle medewerkers, Oostenrijkse werkgevers én wintersporters erg vreemd. Nu, in de zomer van 2020 merk je weinig van het coronavirus. Hoewel het dragen van mondkapjes in publieke gelegenheden verplicht is. Wendy is blij dat het wintersportseizoen 2020-2021 doorgaat. Het is begrijpelijk dat après-skiën niet toegestaan is.

Oostenrijk is een aanrader

De ultieme droom van Wendy? Een eigen tapasbar starten. Voorlopig blijft ze nog een aantal seizoenen in Oostenrijk werken. Na het winterseizoen hoopt Wendy op reis te kunnen, maar dat zal af hangen van de maatregelen rondom het coronavirus. Wendy gaat dit seizoen graag aan de slag op een terras of bij een restaurant. Oostenrijk is volgens Wendy een prachtig land en werken in Oostenrijk is zeker een aanrader. Doe je dat via Werken in Oostenrijk? Dan weet je zeker dat je goed zit en alles netjes geregeld is.

Delen