Zomer en winter in de bediening

Na negen seizoenen horecawerk in de zomer, koos Carin Franssens voor een kantoorbaan in Nederland. Dit beviel voor geen meter, dus sinds drie jaar werkt ze weer lekker in Oostenrijk. ’s zomers is ze te vinden in een hotel, ’s winters in de après-ski.
afbeelding Zomer en winter in de bediening

Alle seizoenen druk

“De combi van werken in hotel Mesnerwirt in de zomer en après-skibar Gerry’s Inn in de winter bevalt me super. In de zomer heb je met andere gasten te maken dan in de wintermaanden. Het wintersportpubliek is breed, van jongeren en grote groepen tot families en oudere mensen. In de zomer komen vooral gezinnen en ouderen naar Oostenrijk. Wie ik ook voorzie van drankjes, hapjes en maaltijden en op welk moment in het jaar; het heeft allemaal zo z’n charme.”

Blije gezichten & persoonlijke bedankjes

“Het is heerlijk als mensen je herkennen van een vorige keer en enthousiast vertellen dat het toen zó leuk was dat ze nu terugkomen. Ik hoor ook vaak dat gasten getipt zijn door anderen, dat zijn toch complimenten voor ons als team! Ik heb het naar mijn zin als de gasten het naar hun zin hebben. Afgelopen zomer verbleef er een groep mensen met een beperking in ons hotel. Bij het afscheid kregen we allemaal een persoonlijk bedankje. Het hotel voelde als een thuis voor hen, zeiden ze. Ja, dat zijn wel de momentjes waar je het voor doet!”

Thuis in Westendorf

“Ik ken Westendorf al jaren. Ik geloof dat we hier vroeger wel 8 keer op vakantie zijn geweest! Inmiddels werk ik alweer een paar jaar in ’t dorp en ken ik zowat iedereen. Nog even en ik ben zelf een local, haha. Zonder gekheid: ik voel me hier gewoon fijn. Naar Nederland ga ik regelmatig, om familie en vrienden te bezoeken tussen de seizoenen in. Maar Oostenrijk, dat is mijn thuis tegenwoordig.”

Delen