Moment...

Ervaring van een skileraar

Ervaring van een skileraar

Hoe Rick van Oekel alles heeft beleefd.

Waarom ben je gaan Werken in Oostenrijk?

Na mijn studie periode wilde ik graag skileraar worden. Omdat ik al heel mijn leven in Westendorf kom heb ik voor dit dorp gekozen. Ook wist ik dat ik door deze ervaring veel nieuwe mensen zou ontmoeten. Dit was voor mij de ideale baan. Lekker buiten in de frisse berglucht.

Wat waren je grootste zorgen het eerste jaar dat je ging Werken? (zoals verzekering, hoe je loon ontvangt, onderkomen etc.)

Op zich vielen de zorgen wel mee, natuurlijk was ik wel benieuwd of alles goed geregeld was met de verzekering en wanneer ik mijn loon zou krijgen.En dan met name een eventuele terug reis naar Nederland als er iets zou gebeuren waardoor ik naar Nederland zou moeten.

Wat vonden je ouders van je vertrek?

Mijn ouders vonden het een kans in je leven die je niet vaak krijgt. En dus zeker moest nemen zodat je later geen spijt krijgt dat je dat niet hebt gedaan. Het was ook een prima kans omdat ik dus net klaar met school dus mooi nog een tussen jaar zou kunnen pakken. In mijn geval zijn het alleen iets meer tussen jaren geworden

Wat was voor je ouders de grootste zorg dat je ging Werken in het buitenland?

Eigenlijk weinig zorgen omdat ze zelf ook al zo’n 30 jaar in Westendorf komen en daardoor toch een beetje het gevoel hadden dat ik niet helemaal in een vreemde omgeving terecht kwam. Verder wisten ze eigenlijk ook wel dat alles goed was geregeld. Dus ze hoefde zich eigenlijk helemaal geen zorgen te maken.

Wat was voor jou belangrijk wat Werken in Oostenrijk voor je heeft geregeld?

Het was erg fijn om een Nederlands aanspreek punt te hebben. En het was makkelijk dat via een Nederlands bedrijf betaald werd. Hierdoor was eigenlijk alles snel duidelijk en is het super geregeld.

Top