Moment...

Iedereen kan een biertje neerzetten, het is maar net hoe

Iedereen kan een biertje neerzetten, het is maar net hoe

Weer een leuke ervaring met Werken in Oostenrijk. Dit is de Story van Geertje. Geertje heeft ruim 7 jaar ervaring als barmedewerker bij Luigi's Turbo Bar in Westendorf.

Wat is voor jou het meest hilarische moment als je terug denkt aan Werken in Oostenrijk?

Meine gute, sowieso al tijdens het nadenken over deze vraag komen er zoveel mooie en grappige herinneringen boven die ik mee heb mogen maken. Ik ga ze niet allemaal opnoemen maar hier komen er een paar;

  • Op je vrije dag gaan skiën en na het après skiën ergens midden op de berg, beneden in het dal aankomen en erachter komen dat je 2 verschillende ski’s aan hebt
  • Dat er door een local een Asbach Cola besteld wordt en diegene van mij een asbak en een cola krijgt… Maar hij bedoelde een mix drankje..
  • Ook hilarisch is hoe Oostenrijkers mijn naam uitspreken.

Waar moest je het meest aan wennen in Oostenrijk? Of aan wie?

Wennen…? Nix wennen! De sneeuw en de bergen verwelkomen je! Daar aankomen, de bar klaar maken en een lekker borreltje drinken met je collega’s en proosten op een mooi seizoen. Maar ik moest wel wennen aan het dialect. Nooit geweten dat “i oh”, ich auch betekent.

Wat mis je het meeste van thuis als je in Oostenrijk bent?

Ik zou haast zeggen de frikandellen, maar zelfs die hebben ze daar. Je familie en je vrienden natuurlijk, maar die komen gewoon op vakantie. De tijd vliegt voorbij om iets te missen, voor je het weet, ben je weer thuis.

Wat vind je het leukst aan Oostenrijk?

Dat de vakantiegangers het naar hun zin hebben, en ze met een big smile de après ski verlaten, en ze de dag erop weer fris en fruitig aan je barretje zitten. En daarnaast natuurlijk het skiën, de sneeuw, de alm-hutjes in de bergen, de gezellige sfeer, de apfelstrudel mit sahne, en de dag afsluiten met een goede après ski in het zonnetje met een Jägermeister en een biertje.

Heb je een tip voor mensen die voor het eerst gaan Werken in Oostenrijk?

  • Iedereen kan een biertje neerzetten, het is maar net hoe… met een vriendelijke gezicht erbij smaakt ie net iets lekkerder
  • Maak er een prachtig mooi seizoen van met alle leuke en gezellige mensen die je daar ontmoet. Werk kei hard, geniet, lach en leef!!!
  • En geluk kun je niet kopen, maar een skipas wel
  • Mocht een vakantieganger je telefoonnummer vragen, geef dan die van je collega door
  • Ennuh…. O ja, don’t eat the yellow snow

Wat wil je zeker ook nog even benoemen over Werken in Oostenrijk?

Alles is goed voor je geregeld, geen zorgen verder. Tap open en niet meer dicht Werken in Oostenrijk regelt de rest.

De leuke reünies die georganiseerd worden na het seizoen. Super leuk om dan weer iedereen te zien. En de gezellige mensen die je leert kennen en waar ik nog altijd contact mee heb.

Top