Moment...

Coronamaatregelen in Oostenrijk

Coronamaatregelen in Oostenrijk

In Oostenrijk geldt dat je één meter afstand moet houden van anderen. Op de piste, in horecagelegenheden, in winkels en in hotels. Overal. Supermarkten, horecagelegenheden, winkels, hotels, attractieparken, campings, stranden of meren, musea en concertzalen zijn geopend.

In Oostenrijk geldt dat je één meter afstand moet houden van anderen.

Op de piste, in horecagelegenheden, in winkels en in hotels. Overal. Supermarkten, horecagelegenheden, winkels, hotels, attractieparken, campings, stranden of meren, musea en concertzalen zijn geopend. Het dragen van een mondkapje is verplicht in winkels, banken, openbaar vervoer, taxi’s, stoeltjesliften en alle medische instellingen. Bij bijeenkomsten en diensten en waarbij een meter afstand niet realiseerbaar is, zoals bij kappers, is het ook verplicht om een mondkapje te dragen. Alleen bij evenementen met aangewezen zitplaatsen hoeft dit niet.

Reizigers uit vrijwel alle Europese lidstaten mogen naar Oostenrijk komen. Alleen voor reizigers uit Portugal, Zweden, Bulgarije, Roemenië en niet-EU landen zijn er nog steeds toegangsbeperkingen (negatieve COVID-test of 14 dagen thuisquarantaine).

Top